2020. március 2., hétfő

Hargitafürdő - Balu park (2019. augusztus)

Az elmúlt nyarunk eléggé élmény- és eseménydús volt, elég sokfelé jártunk, bár persze, mindezt a mi mércénkkel megállapítva, nem valami világutazókéval. :)

Ahogy hazaérkeztünk Albániából (talán csütörtöki napon), szombaton már esküvőre voltunk hivatalosak, de úgy, hogy az esküvőről korábban eljőve gyorsan átöltöztünk, és két és fél órás utazásba vágtunk, hogy Erdélyi konyhás csapatunkkal találkozhassunk Hargitafürdőn. A csapatnak már csak egy részét kaptuk el, igaz, de az ottmaradt csapattagokkal egy szép estét töltöttünk el, majd másnap a lányoknak megvolt a nagy öröme: ismét felfedezhették és kipróbálhatták magukat a Balu kalandparkban.

Már többször jártunk itt, családostól, felnőttekül és anya-lányul is, de mindig vagány felfedezni ezt a nagyszerűen megépített kalandparkot. Ezúttal csak a lányok mászkáltak, és a befizetett 3 órából bőven elég volt nekik a kettő is. Sajnos, kevesebbet nem lehet fizetni. És bevallom, eléggé drágálltuk is a megnagyobbodott összeget, ami ugyan csak 5 lejjel több, mint legutóbb, de akkor is. Szóval a 14 év alattiaknak egy jegy 3 órára 45 lej, a 14 év felettieknek 55 lej. No, de nem panaszkodunk, azért mentünk oda, hogy a lányok mászhassanak, örülhessenek (igaz, nem másnap, az izomláz megtapasztalásakor :D ), és ha nem szerettünk volna fizetni, hát nem mentünk volna. :)

Legutóbbi látogatásunk óta (azt hiszem, 3 évvel korábban voltunk) voltak változások, néhol kicseréltek egy-egy pályaszakaszt, máshol valamivel megnehezítették vagy megkönnyítették, szóval mindig van valami újdonság, amivel meglepnek. A lányok sajnálták, hogy a nagy tirolin - ami átvonul a tó fölött - nem mehettek, mivel azon csak kísérővel lett volna szabad menniük, de mi most nem voltunk olyan mood-ban, hogy mászkáljunk, tirolizzunk.

A várakozó szülőknek vagy mászni nem akaró személyeknek vannak asztalok, lehet enni-inni valót vásárolni, kicsiknek hinta, lipinka is van, és mindezek mellett pedig a legjobb a friss hargitai levegő. No meg az erdő látványa. :)

Jól éreztük magunkat, a lányok a végére már nagyon kifáradtak, volt is egy kicsi nyavalygás a megkínzott testrészek miatt, de aztán elmúlt. :) Kissé keserű a szájíz a Hargitafürdőre vezető út minősége miatt, de úgy nézett ki, mintha már dolgoznának rajta, úgyhogy, remélem, a közeljövőben már kifogástalan aszfaltút fog vezetni a kis hegyi városkába, amelyben télen-nyáron annyian megfordulnak.

Ízelítő a parkból:















Hmmm...ez a levegő. :) 

Görögország - Halkidiki, 2023 - 1

Ahhoz képest, hogy tavalyelőtt azt mondtuk, Görögországot nem egyhamar iktatjuk újra az úticéljaink közé, idén mégis oda mentünk nyaralni. :...